Милан преподписа с Пиоли, отказа се от Рангник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан обяви, че ще възнагради наставника Стефано Пиоло с контракт до юни 2022 година, добавяйки че се отказва от намерението си да ангажира германеца Ралф Рангник.

Новината бе потвърдена от изпълнителния директор на Росонерите Иван Газидис, който се обърна към феновете със специално обръщение след снощната победа на тима при гостуването на Сасуоло.

“Това не е решение, базирано само на победите в последно време,” заяви Газидис. “То бе взето, след като Стефано съумя да изгради истински отборен дух, с който да бъдат преследвани целите.”

Пиоли също не скри задоволството от постигнатото споразумение.

“Щастлив съм и се чувстам горд с доверието, което получих от Милан,” заяви специалистът. “Искам да благодаря на всички, включително и на нашите фенове, които въпреки че не са на стадиона, не спират да са край нас и да ни подкрепят.”

Пиоли застана начело на Росонерите миналия октомври, заменяйки на ветровития пост Марко Джампаоло.

Той спечели удивително бързо съблекалнята с откритото си поведение и в последните седмици повечето от звездите на тима начело със Златан Ибрахимович призоваха ръководството да удължи контракта му.

Според “Кориере дела Сера” обаче новият договор на Пиоли включва клауза, според която той ще бъде уволнен в края на сезон 2020/2021 ако не успее да класира тима за Шампионската лига.

Милан започна разговори за привличането на Рангник още през миналия ноември и дълго време се смяташе, че той ще акостира на “Сан Сиро”, за да получи огромна власт, но в крайна сметка до сделка така и не се стигна.

Според някои италиански медии разривът се получил, след като в последните дни Милан неуспешно се опитал да убеди Рангник да поеме поста на спортен директор, оставяйки Пиоли като треньор.

Това развитие на нещата означава, че сегашните директори Паоло Малдини и Фредерик Масара ще запазят постовете си.