Милан си поигра с огъня, но пребори Брюж с 3:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Смени на Пауло Фонсека решиха всичко срещу десет от белгийския тим

Милан постигна ценна срещу Брюж с 3:1, за да вземе първите си точки в Шампионската лига този сезон. Белгийският тим игра с човек по-малко над едно полувреме, но това не им попречи да изравнят резултата след почивката. Ключови смени на Пауло Фонсека обаче решиха срещата в полза на “росонерите”.

Кристиан Пулишич откри резултата в 34-ата минута с куриозен гол, след като центриране от корнер влезе директно във вратата на Симон Миньоле, който не успя да се намеси адекватно.

Брюж усложни своята задача, когато в 40-ата минута Рафаел Ониедика беше изгонен с директен червен картон след преразглеждане от ВАР. Съдията Феликс Цвайер първоначално отсъди фаул за Брюж, но след като видя опасното стъпване на Ониедика върху глезена на Тижани Райндерс, коригира решението си.

Въпреки че играха с човек по-малко, Брюж успя да изравни в 51-ата минута чрез Кириани Сабе, който завърши страхотна комбинация с точен удар в долния десен ъгъл на Майк Менян.

Милан бързо възстанови преднината си в 61-ата минута чрез Тижани Райндерс, след асистенция от Ноа Окафор. Райндерс добави втори гол в 71-ата минута, като отново бе оставен непокрит и с точен удар оформи резултата на 3:1.

Милан вкара и четвърти гол, но той беше отменен от ВАР заради засада на Франческо Камарда, който засече топката с глава. Mладият нападател на “росонерите” изрази бурно радостта си, мислейки, че е подобрил рекорда за най-млад голмайстор в Шампионската лига, но повторенията показаха, че е бил в нередовна позиция.