Моделът “Ман Юнайтед” не проработи – нови рокади в ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

По-малко от две седмици след обявяването на смяна на курса и залагането на английски модел, новакът в Първа лига ЦСКА 1948 предприе нови рокади в треньорския щаб.

Преди двубоя с Монтана най-влиятелният акционер на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов демонстрира сериозен оптимизъм след структурните рокади в спортно-техническото ръководство.

“Сър Балъков ще е Алекс Фергюсън, а Данчо Юруков ще е Карлош Кейрош и още срещу Монтана ще се видят резултатитe,” обяви тогава един от собствениците на Efbet.

След тежката загуба от Левски обаче Червените освободиха “Карлош Кейрош” и един от помощник-треньорите Спас Стоименов и ги замениха с двама нови – Красимир Петров и Костадин Хазуров. Те ще бъдат асистенти на Балъков в треньорския щаб на ЦСКА 1948.

До този момент Петров и Хазуров бяха наставници на формациите ЦСКА 1948 U-19 и ЦСКА 1948 U-11. Стоименов от своя страна поема именно отбора на ЦСКА 1948 до 19 години.

В клуба на работа се завръща и доскорошният наставник в ДЮШ на ЦСКА 1948 – Роман Тафраджиев, който ще замени Тихомир Йосифов и застава начело на ЦСКА U17.

Ето и изявлението на клуба, базиран в Парк Хотел Москва:

“Клубът отправя своите искрени благодарности към всички наставници, работили за развитието на ЦСКА 1948.Един от тях е потомственият „армеец“ – Йордан Юруков. Той работи в клуба от ниските дивизии до efbet Лига – първо като помощник, а после и като старши треньор. Юруков беше наставникът на тима в шампионския сезон във Втора Лига – 2019/2020, в който „червените“ стигнаха до златните медали и промоция към първия ешелон. Данчо, заедно преминахме честния път към върха! Благодарим ти, че толкова истински бранеше цветовете на ЦСКА, както винаги си го правил и като футболист. Твоят ценен опит, желанието ти за победа и силният ти характер допринесоха неимоверно за успехите на ЦСКА 1948. Вярваме, че клубът беше важна школа за теб и че най-доброто тепърва предстои.”