Монако победи 10 от Барса 2-1 в Шампионската лига на Люи II
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Кралството“ нанесе първо поражение на Ханзи Флик начело на каталунците.

Монако стигна до успех с 2-1 срещу Барселона на своя „Люи II“ в първи мач и за двата отбора от груповата фаза на Шампионската лига като каталунците играха с 10 души още от 11тата минута на двубоя.

Това е първа загуба за Ханзи Флик след като пое каталунския гранд като той започна сезона с 5 поредни победи в ЛаЛига.

В 11тата минута на срещата Тер Щеген и Ерик Гарсия допуснаха голяма грешка, която доведе до директен червен картон за защитника на Барселона и той остави състава си с човек по малко в самото началото на сблъсъка.

Домакините се възползваха и само 5 минути по късно, Мане Аклиуш откри резултата в срещата. Каталунците обаче показаха характер и стигнаха до равенството на полувремето като могат да благодарят на своята млада суперзвезда Ламин Ямал, който изравни след чудесни индивидуални действия, а асистенция за попадението беше на Марк Касадо.

През второто полувреме обаче, човекът предимство за Монако оказа влияние и те имаха инициативата като в 71вата минута отново стигнаха до преднина в резултата след попадението на Джордж Иленихена след асистенция от Вандерсон.

Към края на редовното време, съдията отсъди дузпа за домакините, но след намеса на ВАР, той коригира своето решение и дузпата беше отменена.