Моуриньо: Любовта на феновете към Сър Алекс е по-важна от парите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед коментира връзката и уважението си с легендарния шотландец

Жозе Моуриньо коментира решението на Манчестър Юнайтед да прекрати договора на сър Алекс Фъргюсън като посланик на клуба, подчертавайки, че любовта на феновете на Юнайтед по света е по-ценна за Фъргюсън от загубените финансови средства. Фъргюсън ще се оттегли от ролята си в края на сезона, след като новият съсобственик сър Джим Ратклиф реши да разтрогне договора му като част от програма за намаляване на разходите.

Когато беше попитан за това преди предстоящия мач на Фенербахче срещу Манчестър Юнайтед в Лига Европа, Моуриньо изрази своето възхищение от легендарния шотландец: „Връзката ми със сър Алекс беше страхотна, невероятна. Когато излезе моя документален филм за Netflix, ще разберете повече за причината, поради която го уважавам толкова много“.

Той добави, че дори финансовите аспекти да са незначителни, любовта и уважението, които Фъргюсън получава от феновете на Манчестър Юнайтед по света, са много по-ценни: „Това е по-важно от ролята или няколко паунда, които може да спечели“, добави Специалния.