Може ли добрата домакинска форма на Берое да спре Левски?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии са стабилни у дома, но "сините" влизат като фаворити в мача

Отборите на Берое и Левски слагат край на 12-ия кръг в efbet Лига с мач тази вечер от 20:00 ч. в Стара Загора. Гостите от столицата влизат като фаворити в двубоя и ще преследват трите точки, за да се доближат до лидера лудогорец. В спортния раздел на Inbet сериозно предимство имат “сините”, след като краен изход 2 е оценен на 1.56, а знак 1 за победа на Берое е 7.44 коеф.

Берое загуби всичките си пет гостувания в efbet Лига през този сезон, но за щастие на феновете си играе доста добре на собствен стадион. Заралии са спечелили три от своите шест двубоя в първенството под Аязмото. Те са в серия от две поредни победи у дома, записвайки успехи срещу Спартак Варна (3:1) и Локо Пловдив (2:0). В останалите двубои отборът победи Ботев Враца с 2:1, направи ремита 1:1 срещу Локо София и Ботев Пловдив, както и допусна загуба с 0:2 от Черно море. Предстоящият мач с Левски ще бъде първо домакинство за Николай Киров начело ан Берое, като опитният специалист дебютира с поражение срещу Славия (0:2) в столицата преди паузата.

Отборът на Левски е наясно с добрите изяви на Берое в Стара Загора. Мъри знае, че мачът няма да бъде никак лесен. Левски заугби последното си гостуване на Локо София с 2:3, но след това дойде победата в дербито срещу ЦСКА с 2:0. “Сините” пристигат в Стара Загора с всичко най-добро в нападение, като играчи от класата на Уелтон, Филип Кръстев и Ивелин Попов, както и Роналдо, могат да направят разликата срещу Берое. Левски ще трябва да спре Абубакар Тунгара и Калоян Кръстев от съперника, ако иска да спечели трите точки и да се доближи на два пункта от първото място в efbet Лига.