Може ли Грузия да направи още една сензация на Европейското 2024?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Грузинският тим ще играе срещу Испания на старта на директните елиминации

Грузия е изненадващият участник в елиминационната фаза на Евро 2024 и има за задача да направи може би най-голямата сензация във футбола на Стария континент, когато се изправи срещу Испания в осминафиналите на 30 юни.

Отборът на Вили Саньол вече направи невероятна изненада и остава в историята на Европейско първенство, след като победи Португалия, за да се класира за елиминациите. Въпреки че победата над много променен португалски отбор, който вече беше спечелил групата си, е много впечатляваща, повторението на това срещу Испания, която може да се похвали със 100-процентов рекорд в мач от 1/8-финалите, би било нещо още по-глямо. Ла Роха не беше смятан за един от първите два или три фаворита за турнира в Германия, но те спечелиха всеки мач в трудна група B, без да допуснат гол. Сега те трябва да се справят с коравите грузинци, за да стигнат до четвъртфинален мач срещу Германия или Дания.

Грузия отбеляза четири гола в този турнир (1,3 на мач). Отборът впечатли с офанзивен футбол и показа добра игра в защита, най-вече срещу Португалия. Тимът на Испания все още не е допуснал гол на Евро 2024. С 5 отбелязани гола и 0 допуснати, Испания е втора в турнира по голова-разлика преди елиминациите.

Настоящата звезда на грузинския футбол Хвича Кварацхелия ще има за цел да вкара втори гол на турнира. Той отбеляза дебютното си попадение при успеха над Португалия с 2:0. Могат ли Кварацхелия и неговите съотборници да шокират фаворита Испания ще разберем в неделя вечер, но е напълно ясно, че Ла Роха е големият фаворит за класиране на 1/4-финалите.