Може ли Румъния да изненада Нидерландия на Евро 2024?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекцията на Роналд Куман е фаворизирана да премине 1/8-финалната фаза

Днес от 19:00 ч. в Мюнхен отборите на Румъния и Нидерландия се срещат в предпоследен 1/8-финален двубой на Евро 2024. Румънците са в ролята на аутсайдери срещу “лалетата”, но ще се опитат да поднесат изненада и да се класират на 1/4-финалите на турнира, което ще бъде огромен успех за тима на Едуард Йорданеску.

Нидерландия влезе в последния си мач в група D на първо място в групата, но загуба с 2:3 от Австрия ги накара да се смъкнат до трето място. Това поражение не им повлия твърде много, тъй като те срещат Румъния в 1/8-финалите в това, което се счита за по-лесната половина на потока на елиминациите. От друга страна, Румъния беше изненадващият победител в група Е, но спечели тази група по голова разлика, след като всички 4 отбори имаха по 4 точки. Това означава, че са спечелили толкова точки, колкото и третия Нидерландия, което подчертава, че това ще бъде оспорван мач.

Нидерландия прави неубедителен турнир досега, като започна с трудна победа срещу Полша. Този резултат беше последван от равенство 0:0 с Франция, а след това допуснаха три гола от Австрия при загубата с 2:3 в Берлин. Отправяйки се към турнира, нидерландците загубиха ключов играч като Френки Де Йонг заради контузия. Въпреки това те създадоха много положения досега, но им беше трудно да предотвратят такива пред своята врата. За да успее във вторник вечер, Нидерландия трябва да повиши нивото на представяне в защита, а хората в предни позиции най-вероятно ще свършат своята работа и ще отбележат голове.