google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гредата спря на няколко пъти възпитаниците на Роберто Мартинес.

Отборът Италия се съвзе от поражението от Испания и записа победа с 2:1 над Белгия в двубой за третото място в турнира – Лигата на нациите. В самото начало на втората част Никола Барела с хубав изстрел от въздуха не остави никакви шансове на Куртоа, а в 65-ата минута Доменико Берарди удвои аванса на “адзурите” с гол от дузпа. В 86-ата минута “червените дяволи” намалиха изоставането си чрез Де Кетелер, но попадението не беше достатъчно за нещо повече и единствено оформи крайния резултат – 2:1.

“Адзурите” можеха да поведат в резултата още във 2-ата минута чрез Федерико Киеза, но ударът на крилото беше блокиран от противников състезател.

В 7-ата минута белгийците отговориха с изстрел от границата на наказателното поле на Батшуай, който премина над над вратата на Донарума.

11 минути по-късно Берарди пробва късмета си от далечна дистанция, но Тибо Куртоа успя да се намеси и предотврати опасността.

“Червените дяволи” бяха много близо до гола в 24-ата минута. След контраатака Батшуай намери Салемакерс, който стреля опасно, но топката се отклони в гредата.

Бастони предотврати сигурен гол в италианската врата в 28-ата минута, когато успя да блокира изстрел на Батшуай.

В самия край на първата част Федерико Киеза беше изведен по отличен начин с дълго подаване от Доменико Берарди. Офанзивният футболист на Ювентус напредна, но Тибо Куртоа отново се намеси подобаващо и опази вратата си суха.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за “Скуадра адзура”. След избита топка от ъглов удар от Юри Тилеманс, Никола Барела намери отлично топката от въздуха и матира Куртоа за 1:0!

Попадението “даде криле” на възпитаниците на Роберто Манчини и през следващите няколко минути те натиснаха отбора на Белгия.

Това принуди селекционерът на “червените дяволи” да прави промени и една от тях беше влизането в игра на звездата на Манчестър Сити – Кевин Де Бройне.

В 65-ата минута “адзурите” получиха правото да изпълняват удар от бялата точка за нарушение срещу Киеза. Зад топката застана Доменико Берарди, който удвои резултата – 2:0.

Четвърт час преди края Алдервейрелд опита удар от близка дистанция, но Донарума внимаваше и успя да се намеси.

В 82-ата минута гредата отново покри италианската защита след хубав удар по земя на  Яник Караско.

Все пак 4 минути по-късно белгийците върнаха едно попадение. Тибо Куртоа улови лесно топката от корнер и постави началото на опасна контраатака за своя тим. Де Бройне напредна в половината на домакините и пусна кълбото към Де Кетелер, който останал сам срещу Донарума не сгреши – 2:1.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Италия: 21. Донарума – 2. Ди Лоренцо, 15. Ачерби, 23. Бастони, 13. Емерсон – 18. Барела, 5. Локатели, 7. Пелегрини – 11. Берарди, 9. Распадори, 14. Киеза

Селекционер: Роберто Манчини

Белгия: 1. Куртоа – 2. Алдервейрелд, 3. Денайер, 5. Вертонген – 22. Салемакерс, 6. Витсел, 8. Тилеманс, 21. Кастан – 17. Ванакен, 23. Батшуай, 11. Караско

Селекционер: Роберто Мартинес