google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Запознайте се с най-бързите голове, отбелязвани някога в историята на футбола

Футболът е най-популярният спорт и се слави със своите моменти на блясък, умения и понякога чист късмет. В множеството моменти, които характеризират играта, най-бързите голове заемат водещо място, като те най-вече се характеризират със скорост, прецизност и може би липса на концентрация на противника. Тук ще ви запознаем с петте най-бързи голове в историята на футбола.

Гавин Стоукс бележи най-бързият гол в историята

Шотландецът Гавин Стоукс е притежател на рекорда за най-бърз гол в историята на играта. В юношески мач в Първа дивизия на Суперлигата на Западна Шотландия през 2017 г. Стоукс бележи удивителен гол от центъра само 2,1 секунди след първия съдийски сигнал. Стоукс шутира от центъра на терена и вкарва топката в горния ъгъл на вратата на Клайдбанк.

Вук Бакич вкарва втория най-бърз гол във футбола

Попадението на сръбския играч Вук Бакич е признат за втория най-бърз гол в историята на футбола. Играейки за ФК Полет Доркол в мач от сръбската втора лига срещу ФК Доркол през 2012 г., Бакич вкара невероятен гол само 2,2 секунди след старта на двубоя. Той също бележи с шут от центъра на терена като не оставя никакви шансове на излезлия напред вратар.

Попадение на Райън Хол е в топ 3 на най-бързите голове във футбола

Английският полупрофесионален футболист Райън Хол може да се гордее със своя отбелязан гол за Кройдън срещу Кокфостърс през февруари 2024 г. Началният шут на Хол навестява мрежата на съперника след само 2,3 секунди, което потенциално го прави най-бързият гол в английската футболна история.