Най-скъпоплатените футболисти в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кои са играчите, които получават най-високи заплати в Серия А?

Любовта и Италия са синоними, а една от най-големите страсти на италианците е футболът или тяхното “Калчо”. На Ботуша играта е издигната до други нива и цели семейства, квартали и градове туптят в едно заедно с любимите си клубове. Футболистите в Италия пък могат да бъдат както много мразени, така и безкрайно обичани. А ако се справят, получават и заслужени възнаграждения. А кои са 10-те най-добре плати играчи в Серия А, можете да видите тук:

  1. Душан Влахович (Ювентус) – 22.2 милиона евро на година
  2. Лаутаро Мартинес (Интер) – 16.6 милиона евро на година
  3. Николо Барела (Интер) – 12 милиона евро на година
  4. Хакан Чалханоглу (Интер) – 11.1 милиона евро на година
  5. Алесандро Бастони (Интер) – 10.1 милиона евро на година
  6. Глейсон Бремер (Ювентус) – 9.2 милиона евро на година
  7. Дъглас Луис (Ювентус) – 8.3 милиона евро на година
  8. Алваро Мората (Милан) – 8.3 милиона евро на година
  9. Пьотр Желински (Интер) – 8.3 милиона евро на година
  10. Ромелу Лукаку (Наполи) – 7.7 милиона евро на година

 

Ромелу Лукаку – 147 885 евро на седмица (7.7 милиона евро на година)

Белгийският нападател вече играе за третия си отбор в Серия А след като премина през Интер и Рома, а сега защитава цветовете на Наполи. Основната причина обаче беше Антонио Конте, под чието ръководство изигра двата си най-силни сезона в кариерата си. Лукаку е най-скъпоплатеният фуболист на неаполитанците със 148 хиляди евро на седмица или малко по-малко от 7.7 милиона евро на сезон, изпреварвайки звезди като Хвича Кварацхелия и Станислав Лоботка.

Пьотр Желински – 160 192 евро на седмица (8.3 милиона евро на година)

Желински премина от Наполи в Интер през лятото на 2024 година като свободен агент. Полякът прекара страхотни осем години на „Диего Армандо Марадона“, но реши да напусне като свободен агент. Логично, след като напусна без трансферна сума, битката за подписа му беше сериозна и Интер успя да го убеди като го направи петият най-добре платен футболист в състава с 8.3 милиона на година.

Алваро Мората – 160 192 евро на седмица (8.3 милиона евро на година)

Капитанът на европейския шампион Испания взе решението да се завърне в Италия след края на Евро 2024. Макар да беше твърд титуляр под ръководството на Диего Симеоне в Атлетико Мадрид, испанецът обяви, че не е бил щастлив от постоянните критики по негов адрес и използва възможността да запълни дупката в атаката на Милан, която остави Оливие Жиру. Мората автоматично стана най-добре платеният футболист на „росонерите“, които плащат 8.3 милиона евро на сезон – повече от сумата, която отделят за Рафаел Леао.

Дъглас Луис – 160 192 евро на седмица (8.3 милиона евро на година)

Още едно ново попълнение от лятото на 2024 година влиза в списъка на най-добре платените футболисти в Серия А – Дъглас Луис. Той реши да смени Астън Вила с амбицозния проект на Ювентус под ръководството на Тиаго Мота. Бразилецът беше един от лидерите на бирмингамци и тепърва ще си проличи дали ще успее да направи същото и в Торино, където получава по 8.3 милиона евро.

Глейсон Бремер – 178 077 евро на седмица (9.2 милиона евро на година)

Защитникът е вторият най-добре платен футболист на Ювентус с 9.2 милиона евро. Бремер премина на „Алианц Стейдиъм“ от градския съперник Торино и макар трансферът да породи сериозни конфликти, той успя да се изгради като лидер и в големия отбор на града и е смятан за неизменна част от отбраната на „старата госпожа“, като слуховете, че е желан от най-големите отбори в Европа.

Алесандро Бастони – 195 962 евро на седмица (10.1 милиона евро на година)

Младият италиански защитник получи пърите си шансове в отбора под ръководството на Антонио Конте, но истинската му звезда изгря при Симоне Индзаги, който го направи неизменен титуляр в тройката защитници. Добрите му игри му извоюваха и място в националния отбор на Италия, където също е виждан като основна част за отбранителната линия.

Хакан Чалханоглу – 213 654 евро на седмица (11.1 милиона евро на година)

Чалханоглу прекара четири години в Милан, но реши да не подновява договора си с „росонерите“, но не и да смени града. През лятото на 2021 година той подписа с Интер срещу малко над 11 милиона евро на сезон. Въпреки, че в Милан беше твърд титуляр, Чалханоглу записа не малко колебливи мача, но след трансфера си в Интер разви изключително много играта си и след като Симоне Индзаги го постави пред защитата на мястото на Марсело Брозович, турският халф се превърна в стълб за „нерадзурите“.

Николо Барела – 231 538 евро на седмица (12 милиона евро на година)

Барела беше един от най-желаните полузащитници в Италия през лятото на 2019 година след като впечатли всички с екипа на Каляри. Беше ясно, че той ще направи следващата стъпка в кариерата си и той реши това да е Интер. За услугите му те плащат по 12 милиона евро на година и определно цифрата си заслужава. Барела е неизменна част от титулярния състав на „нерадзурите“, с който достигна два европейски финала (Лига Европа и Шампионска лига) и на два пъти спечели титлата на Италия.

Лаутаро Мартинес – 320 577 евро на седмица (16.6 милиона евро на година)

Капитанът на Интер и отправната точка за всички при „нерадзурите“ Лаутаро Мартинес логично е и най-скъпоплатеният футболист на тима. Аржентинецът е един от любимците на феновете на миланския гранд не само заради добрите си игри, но и поради факта, че неколкократно показа обвързаността си към клуба, отказвайки изкушаващи оферти от отбори в Англия и Испания. През август 2024 година той поднови договора си с клуба, който го нареди на второто място в Серия А по заплата с 16.5 милиона евро на сезон.

Душан Влахович – 427 308 евро на седмица (22.2 милиона евро на година)

Душан Влахович е не само лидер в Ювентус, но и най-скъпоплатеният играч в Калчото. Сръбският голмайстор коства на Юве по 22.2 милиона евро на година след трансфера си от Фиорентина през януари 2022 година. Макар да вкара не малко голове за близо три години, Ювентус наскоро започна преговори с него за нов договор, който няма да увеличи, а по-скоро ще намали заплатата му, което пък породи слухове, че той може да предпочете да смени клуба през лятото на 2025 година и да отстъпи върха на престижната класация.