google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сантяго Кастро е желан от доста отбори от английското първенство

20-годишният нападател на Болоня Сантяго Кастро е в полезрението на доста клубове от Висшата лига, включително Арсенал и Челси. Той обаче няма да напусне Болоня през януари, въпреки нарастващия интерес към него, пише Corriere dello Sport.

Смята се, че Арсенал, Астън Вила, Челси и Евертън следят аржентинеца след добрите му изяви в Серия А. Сантяго Кастро пристигна в Болоня от аржентинския Велес Салсфийлд в сделка за 12 милиона евро миналия януари, но той не беше смятан за незабавен заместник на Джошуа Зиркзее, който премина в Манчестър Юнайтед.

Младият футболист вкарва редовно напоследък, което привлече вниманието на отборите от Висшата лига. Вероятността за трансфер на аржентинеца през януари обаче е малка. Болоня ще иска да задържи футболиста в редиците си поне до лятото. Тимът се нуждае от Кастро в мачовете в Шампионска лига и Серия А, за да се представя силно.

В Болоня се надяват аржентинският нападател да продължи да поддържа впечатляващата си форма и да направи добър сезон. Така те през лятото ще могат да спечелят добра сума за него. Със сигурност интересът към услугите на юношата на Велес Сарсфийлд ще нарасне, ако Кастро продължи да бележи голове по терените в Италия и Европа.