Наполи на Гатузо не успя да спре отличната серия на Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наполи и Милан завършиха при резултат 2:2 в голямото дерби от 32-рия кръг на италианската „Серия А“. През първото попадение се разписаха бранителите Тео Ернандес (20-та минута) за „росонерите“ и Джовани Ди Лоренцо, който изравни в 34-тата. След час игра, Мертенс изненада Донарума за да завърши обрата на неаполитанци. В 73-тата Кесие изравни от дузпа.

Равенството остава Наполи с две точки пред Милан в борбата за 6-тото място, което дава право на участие в следващото издание на Лига Европа. Неаполитанци имат две точки повече от днешния си съперник, а до края на сезона остават още 6 кръга.

За наставникът на домакините Дженаро Гатузо, това е първи мач срещу бившия му отбор. Легендата на „червено-черните“ се справя отлично начело на Наполи, като наскоро спечели Купата на Италия, след което нареди впечатляващи победи срещу грандовете Рома, Лацио и Ювентус. Милан също се намира в добра серия и няма загуба в последните си 6 мача (4 победи и две равенства).

Срещата започна доста равностойно, а първият по-сериозен шанс се откри пред отбора на Наполи. В 14-тата минута Мертенс проби и нанесе хубав шут, но Донарума внимаваше и спаси. Три минутки по-късно Инсиние също опита силен удар, който попадна в гредата. Така или иначе, евентуален гол нямаше да бъде зачетен, тъй като топката закачи Мертенс, който бе зад гърба на отбраната. След още няколко минути Кайехон излезе  на добра позиция, но шутът му от близка дистанция бе уловен от вратаря на Милан.

Малко нелогично Милан излезе напред в 20-тата минута. Анте Ребич центрира от дясно, а Тео Ернандес засече от воле за да разпечата мрежата на Оспина.

В 34-тата минута Джанлуиджи Донарума изтърва една топка, след удар от пряк свободен, а намиращия се в близост Ди Лоренцо успя да прати коженото във вратата на Милан.

До края на полувремето Марио Руй и Фабиан Руис изпуснаха да довършат обрата.

В 42-рата минута Зиелински опита много опасен удар, но Донарума спаси, а и в хода на атаката бе отсъдено нарушение в атака на Кайехон.

В началото на втората част Ибрахимович опита да изненада Оспина, но вратарят безпроблемно спаси.

В 60-тата минута Наполи сътвори пълен обрат. Мертенс получи топката и от 7-8 метра стреля. Топката премина точно под тялото на Донарума и попадна в мрежата на Милан.

Милан отговори с два пропуска на, появилия се от пейката, Рафаел Леао. „Росонерите“ все пак стигнаха до изравняването, след като Кесие реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Никола Максимович срещу Джакомо Бонавентура.

В 87-тата минута Алексис Салемакер остави Милан с играч по-малко, след като бе изгонен за втори жълт картон.

Стартови състави:

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали, Руй, Фабиан, Лоботка, Зиелински, Кайехон, Мертенс, Инсиние;

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Пакета, Чалкханоглу, Ребич, Ибрахимович;