Наполи се справи и с Рома – Симеоне в ролята на златна резерва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неаполитанци с поредна голяма крачка към спечелването на Скудетото

Наполи записа успех с 2:1 над Рома в дербито на 20-ия кръг на Серия А. Неаполитанци отбелязаха по един гол през двете полувремена чрез Виктор Осимен и Джовани Симеоне. Точен за “джалоросите” бе Стефан Ел Шаарауи.

Тази победа над “вълците” бе още една голяма крачка на Наполи към спечелването на титлата. Изглежда, че неаполитанци просто нямат адекватен конкурент, след като вече водят с 13 точки пред втория Интер.

Домакините започнаха силно срещата и в 5-ата минута грузинската звезда Хвича Кварацхелия бе близо до откриване на резултата.

В 17-ата минута Виктор Осимен отбеляза поредния си гол в Серия А. Той получи подаване от Кварацхелия и с майсторски завършек на атаката вкара за 1:0.

Рома завърши първото полвуреме само с един точен удар, докато след почивката се представи малко по-добре. В 75-ата минута Стефан Ел Шаарауи изравни резултата, разписвайки се след асистенция на Залевски.

Треньорът на домакините Лучано Спалети реагира и освежи състава си. Той пусна Распадори и Симеоне на местата на Лозано и Осимен.

В 86-ата минута Джовани Симеоне донесе победата на Наполи. Аржентинският нападател получи топката на границата на наказателното поле от Желински, обърна се и отправи неспасяем удар за 2:1.