Напускащият Краси Чомаков: “Любо Пенев? Не коментирам…”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Помощник-треньорът на ЦСКА, работил със Стамен Белчев и Бруно Акрапович, беше приятно изненадан от Георги Йомов

Бившият бранител на ЦСКА и националния отбор на България Красимир Чомаков обяви, че си тръгва от “Българска армия” с куп велики спомени и гордо вдигната глава.

Известният със силната си привързаност към Ливърпул Чомаков за завърна в Борисовата градина, за да бъде асистент на Стамен Белчев, а след това продължи да бъде такъв за кратко на Дани Мораеш, както и на Бруно Акрапович.

На тръгване пловдивчанинът показа, че не таи особено позитивни чувства към новия наставник Любо Пенев, но отказа да коментира темата пред blitz.bg.

Всъщност, не е тайна, че разривът между двамата датира от доста години. През 2000 г. Чомаков е трансфериран от ЦСКА в Лече, като екс-защитникът трябва да получи около 100 хиляди лева, вписани в договора. Тогавашният президент Любо Пенев му дава 20 хиляди с обещанието, че постепенно ще изплати и останалата част. Това обаче така и не се случва…

Преди да си тръгне Чомаков получи подарък от острието на Армейците Георги Йомов –

– Чоме, с какви чувства си тръгваш от ЦСКА?
– Само с позитивни. Излизам от централната врата на „Армията“ с гордо вдигната глава. Така си тръгнах като футболист, така и като помощник-треньор.

– Какви спомени ще запазиш от периода ти в клуба като помощник-треньор?
– Знаеш ли, аз негативните спомени ги изхвърлям, не ги оставям в себе си. Запазвам само положителните. А те не бяха малко. Като си спомня за триумфа ни в Базел, когато със Стамен  Белчев начело влязохме в групите на Лига Европа, настръхвам. Голям мач, голяма победа. Преди това препънахме БАТЕ Борисов, срещу който други наши отбори са прекланяли глава. Равенството с Рома на „Олимпико“, гръмката победа над Рома в София с Бруно Акрапович начело – велики спомени, много велики.

– Сега обаче се стигна до раздялата ви в ЦСКА…
-Това е част от играта, част от живота. Искам специално да благодаря на г-н Гриша Ганчев, ръководството и футболистите и да им пожелая успехи. Благодаря и на прекрасната ни публика, която е №1 и която много ни липсваше.

– Георги Йомов те е изненадал. Подарил ти е своя фланелка и е написал специално послание към теб…
-Да, ще бъда откровен. Много, много се трогнах. Мерси на Йомов от сърце. Беше изключително емоционална изненадата от негова страна. Не очаквах такова изпращане.  Пожелавам му да се развива още и още, защото е голям талант.

Напускащият Краси Чомаков: "Любо Пенев? Не коментирам..." 1

– Последен въпрос. Какво мислиш за новия треньор на ЦСКА Любослав Пенев?
– Не коментирам! Нищо не коментирам!