Наводнения в Емилия-Романя напът да отложат Болоня – Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В петък сутринта се очаква решителна среща, на която да се реши дали мачът може да се проведе в събота

Мачът от Серия А между Милан и Болоня, планиран за събота, 26 октомври е много близо до това да бъде отложен поради тежки наводнения в района на Болоня. Градската управа потвърди, че поради сериозните метеорологични условия и рисковете за безопасността, футболният двубой няма да се проведе на стадион „Ренато Дал’Ара“.

Въпреки това, от “Милан Нюз” съобщават, че дискусиите относно мача все още продължават и Серия А не е взела окончателно решение за отлагането му. Лигата, Милан и носителите на ТВ правата настояват срещата да се изиграе по план. “Росонерите” желаят мачът да се играе не само заради така или иначе натоварения им график, но и защото Тео Ернандес и Тиджани Рейндерс трябва да изтърпят един мач наказание. Ако срещата с Болоня не се изиграе, те ще пропуснат далеч по-трудния мач срещу Наполи.

Болоня, столицата на региона Емилия-Романя, беше силно засегната от поройни дъждове и наводнения, довели до човешки жертви и тежки щети в района. Зоната около стадиона е сред най-засегнатите, а провеждането на събитие с присъствието на 35 000 души се счита за прекалено рисковано в настоящите условия.