Нидерландска легенда: Джошуа Зиркзе сгреши с трансфера в Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Зиркзее сгреши като избра Манчестър Юнайтед пред Милан", смята Рууд Гулит

Бившият футболист на Милан и една от легендите на “росонерите” и нидерландския футбол –  Рууд Гулит, е на мнение, че неговият сънародник Джошуа Зиркзее е направил грешка с преминаването си в Манчестър Юнайтед. Нидерландският нападател е трябвало да заигре в Милан, според Гулит.

Зиркзе напусна Болоня през изминалото лято, за да премине към тима на “червените дяволи”. Нидерландецът се разпиша още при официалния си дебют за „червените дяволи“ през август срещу Фулъм. Но 23-годишният национал на “лалетата” все още има само един гол в девет мача, което е доста малко сравнение със силния му сезон 2023/24 с тима на Болоня.

„Зиркзее трябваше да се присъедини към Милан, а не към Манчестър Юнайтед, не биваше да прави тази грешка“, заяви  Гулит пред Gazzetta.

„Той се запозна със Серия А и знае, че няколко добри сезона в Италия в топ клуб като Милан биха били идеални за неговото развитие. Сега той е в клуб с много проблеми, което е пречка за израстването му”, заяви бившия национал на Нидерландия.

Милан имаше сериозен интерес към Зиркзее и беше готов да плати освобождаващата му клауза на стойност 40 милиона евро, но не се разбра за комисионната на агента му.

“Зиркзе несъмнено е добър играч, но е трудно да се представиш добре в Ман Юнайтед в този момент“, добави Рууд Гулит.