Николай Киров: Вече всички ще се съобразяват с Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на "сините" е доволен от изминалия полусезон

Отборът на Арда изпрати отличен полусезон и ще зимува в топ 4 на класирането в efbet Лига. Наставникът на тима Николай Киров говори пред сайта на клуба и заяви, че вече всички ще се съобразяват с Арда, тъй като отборът е показал много силни игри.

“Сега вероятно всеки един отбор ще се съобразява и ще взима доста сериозни мерки в двубоите срещу нас. В хода на шампионата сменихме няколко системи и схеми на игра. Най-вече работихме в два варианта на игра, които се налагаше да ги сменяме в определени моменти спрямо съперника. Дори в някои мачове на полувремето сме сменяли схемата на игра, но това сме го ползвали като помощ към състезателите. Хубавото е, че играчите бързо свикнаха с изискванията, които имаме, но пак казвам, че тактическата схема е само помощ към футболистите. Те са в основата на това добро представяне”, сподели Киров.

Наставникът на Арда заяви, че е много доволен от представянето на тима в първата част от сезона. Той заяви, че иска да се повдигне чисто игрово нивото на отбора.

Арда сформира страхотно трио в атака – Ковачев, Делев и Коконов. Киров сподели как тримата са се напаснали един към друг и как са се сработили.

“Още в подготовката през лятото се насочихме към този начин на игра, тъй като най-важното е да използваме силните страни на нашите играчи. В нападение мисля, че това са ни най-силните играчи за момента. Хубавото е, че те тримата участват активно и в двете фази на игра. От тях започва пресирането на противника, което доста помага във фаза защита.”

Треньорът на тима от Кърджали коментира и положението с изтичащите договори на Ковачев и Сулака:

“Мисля, че със Сулака всичко е уточнено. При Светльо решениятa не зависят от нас, а от клуба, чиято собственост е той. Ние искаме да го задържим, но това не зависи от нас и не мога да коментирам тази тема.”

Николай Киров бе попитан какво да очакват феновете на Арда през 2021 г. Той заяви, че отборът ще работи сериозно и ще се опита да бъде по-силен през следващата година. В заключение опитният специалист пожела здраве и късмет на феновете и да подкрепят отбора при всички обстоятелства.