google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ще има ли сметки в последния мач на двете страни от груповата фаза?

Третият кръг в група F се очаква с голям интерес, като това е най-равностойната група на Евро 2024. След изиграването на първите два кръга и четирите отбора имат по 3 точки. Така националните тимове на Румъния, Белгия, Словакия и Украйна са с шанс за класиране на 1/8-финалите.

Регламентът на турнира гласи, че първите 2 отбора от всяка група продължават напред. Същото ще сполети и четирите най-добри трети класирани тима. По този начин, ако срещата между Румъния и Словакия завърши при нулево реми, то и двете страни ще намерят мястo на осминафиналите.

Вече има опасения, че тези два тима ще се опитат да се възползват от това положение и ще врътнат равенство в последния си мач. Фаворитът в групата – Белгия, ще се изправи срещу Украйна в последния кръг, като при победа ще е първи, докато Румъния – втори, а Словакия – трети.

Ако отборът на Украйна запише втори пореден успех на Евро 2024 и се поздрави с трите точки срещу Белгия, тогава те ще завършат на първо място в групата, докато белгийците поемат към дома.

Заключителните двубои от група F на Евро 2024 ще се играят в сряда от 19:00 часа наше време.