Нюкасъл мечтае за нещо голямо след победа над Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" са само на 4 точки от първото място

Нюкасъл продължава да изумява с резултатите, които постига, като днес тимът на Еди Хоу надви Челси с 1:0 на “Сейнт Джеймсис Парк”. Единственият гол в мача вкара Джо Уилок през второто полувреме. Това бе пета поредна победа във Висшата лига за “свраките”, които са непобедени от 31 август насам.

Преди по-малко от година Нюкасъл бе в дъното на класирането, но сега е на 3-ата позиция с актив от 30 точки – на четири зад лидера Арсенал, както и на две от шампиона Ман Сити. “Джордитата” изиграха страхотен двубой срещу Челси и заслужено се поздравиха с победата.

Еди Хоу проведе тактически много добре срещата. Челси имаше малко голови положения, като и домакините не блестяха в офанзивен план. Първото полувреме предложи само един точен удар и той бе на сметката на лондончани.

Нюкасъл изигра по-силно второ полувреме и отбеляза при една от възможностите си. Джо Уилок се разписа със страхотен шут в 67-ата минута и постави “свраките” на пътя на победата.

Домакините действаха брилянтно в защита, бориха се за всяка една топка и задържаха аванса си. Имаше много напрежение в добавените 7 минути от главния съдия Робърт Джоунс, но момчетата на Еди Хоу задържаха аванса си.

След последния съдийски сигнал напрежението ескалира и се стигна до сблъсъци между играчите от двата отбора. Все пак ситуацията бързо бе овладяна и до по-грозни сцени не се стигна.

“Джордитата” ще посрещнат Боксинг дей в топ 3 на класирането, докато Челси е чак на 8-ото място с 21 точки и на девет от днешния си противник.