Официално: Арсенал подписа нов договор с Микел Артета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът ще остане на "Емирейтс" до 2027 година

Арсенал официално потвърди удължаването на договора на мениджъра Микел Артета.

Въпреки че клубът не разкрива конкретната продължителност на новото споразумение, английските медии съобщават, че Артета е подписал до лятото на 2027 година. Това решение слага край на спекулациите около бъдещето на испанеца, чийто предишен контракт изтичаше в края на настоящата кампания.

Микел Артета се присъедини към Арсенал през 2019 година, когато пое поста от Унай Емери. Под негово ръководство “артилеристите” спечелиха ФА Къп през 2020 година. Миналия сезон Артета изведе отбора до впечатляващи постижения, включително най-много победи в един сезон в Премиър лийг (28), най-много отбелязани голове (91) и най-висок процент победи (67%) в историята на клуба. Това обаче не се оказа достатъчно за шампионска титла и “топчиите” останаха втори зад Манчестър Сити.

“Горд съм и много развълнуван. Очаквам с нетърпение това, което предстои. Горд съм да съм тук, както и отношенията, които имам с всички в клуба. Изключително щастлив съм да работя всеки ден с добрите и амбициозни хора, които са в тима. Чувствам се вдъхновен, предизвикан, но в същото време чувствам подкрепата и искам да постигнем още повече заедно. Всички в клуба заедно с играчите гледаме в бъдещето заедно с феновете, които преобразиха клуба със своите емоции. Очаквам с нетърпение да продължим това пътуване заедно,” заяви Артета пред официалния сайт на клуба.