Олимпик Марсилия си хареса нападател на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберто де Дзерби продължава да търси качествени играчи извън Франция

Грандът от Лига 1 Олимпик Марсилия е излязъл с оферта от около 20 милиона евро (16,9 милиона британски лири) за изпадналия в немилост нападател на Арсенал  – Еди Нкетия. Английският национал вече е трети избор в редиците на централните нападатели на “артилеристите” след Кай Хаверц и Габриел Жезус и се очаква да бъде продаден при добра оферта.

Нкетия може да пристигне като директен заместник на бившия си съотборник Пиер-Емерик Обамеянг на позиция номер девет, а според The ​​Athletic, от Марсилия вече са подали оферта. Те обаче добавят, че все още се очаква Арсенал да отхвърли офертата от 16,9 милиона британски лири, която е доста под исканата от тях цена за 25-годишния футболист. ,,Артилеристите” желаят да получат около 35 милиона паунда.

Марсилия и Арсенал остават да преговарят, докато френският екип се опита да намери общ език с колегите си от Северен Лондон, чиято рекордна продажба остава трансферът на Алекс Окслейд-Чембърлейн в Ливърпул за 35 милиона паунда през 2017 година.

Няколко отбора от Висшата лига, включително Брентфорд и Кристъл Палас, са свързвани с Нкетия, но се смята, че той е готов да опита да се развива в друга държава.

25-годишният играч може да се похвали с реализирани 38 гол в 168 мача с фланелката на Арсенал и често се намесва, като много често бележеше в най-ключовите моменти.