От страх да не загубят: Ливърпул и Челси не си вкараха гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Без попадения на "Анфийлд", двата тима остават в средата на класирането

Отборите на Ливърпул и Челси не оправдаха очакванията за зрелищно дерби с много попадения на “Анфийлд”. Мачът от 21-вия кръг на Висшата лига не предложи попадения и двата отбора си поделиха по една точка.

Така Ливърпул остана по-напред в класирането от своя опонент по-голова разлика, след като събра 29 пункта и е 8-ми, докато “сините” от Западен Лондон са 10-ти и ще останат на тази позиция след края на кръга.

Най-интересният момент в срещата бе още в началото – в 3-ата минута попадение на Кай Хаверц бе отменено поради засада. Германският нападател бе зад отбраната на “червените” при удар на Тиаго Силва, преди да прати топката в мрежата на Алисон.

В 32-рата минута Челси пропусна добър шанс да открие резултата, като удар на Бадиашил бе спасен от Алисон. Ливърпул отговори с агресивна игра, но не успя да създаде ситуации пред Кепа.

Десет минути след началото на втората част дебют за “сините” направи Михайло Мудрик, който бе привлечен от Шахтьор Донецк. Украинският национал загатна за потенциала си на “Анфийлд”, като често създаваше проблеми на защитата на противника.

В 69-ата минута Гакпо отправи слаб удар към вратата на Кепа. В заключителните минути пък Александър-Арнолд стреля покрай вратата на гостите.

В крайна сметка двата тима се задоволиха с по една точка. Така за първи път от 1971 г. Ливърпул и Челси не си вкараха попадение на “Анфийлд”.