Палмър победи сам Брайтън в исторически мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският национал наниза всичките четири гола за лондончани

Челси постигна впечатляваща победа с 4:2 над Брайтън в 6-ия кръг на Висшата лига, като всичките четири гола за “сините” отбеляза Коул Палмър. Мачът започна зле за лондончани, след като Жоржиньо Рютер откри резултата за Брайтън в 7-ата минута след неразбирателство в защитата на домакините и слабата намеса на вратаря Роберт Санчес.

Челси обаче бързо отговори, като Николас Джаксън асистира на Палмър, който изравни в 22-ата минута. Малко след това гол на Джейдън Санчо беше отменен заради засада. В 28-ата минута Палмър реализира дузпа, отсъдена след нарушение срещу Санчо, за да даде преднина на Челси. Само три минути по-късно Палмър завърши хеттрика си със страхотен пряк свободен удар от 25 метра, който не остави шансове на вратаря на Брайтън Барт Вербрюген.

Брайтън успя да върне един гол в 34-ата минута чрез Карлос Балеба, който се възползва от грешка на Санчес, но Челси продължи да натиска. В края на първото полувреме Санчо отново асистира на Палмър, който отбеляза четвъртия си гол, оформяйки крайния резултат.

През второто полувреме Марк Кукурея вкара пети гол за Челси, но той беше отменен заради засада. С този успех отборът на Енцо Мареска събра 13 точки и временно зае 3-то място в класирането, докато Брайтън остана на 8-а позиция с 9 точки.