Пътят на Испания до финала на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският тим беше перфектен в груповата фаза, завършвайки на първо място в Група B с победи над Хърватия, Италия и Албания

Испания е 3-кратен европейски шампион и в неделя ще има шанса да спечели четвърта титла, когато се изправи срещу Англия на финала на Евро 2024. Испанският отбор бе един от най-убедителните на първенството и заслужено е на финала, като нека си припомним техния път до мача за трофея.

Испания започна своята кампания на Евро 2024 със стил с победа с 3:0 срещу силен съперник като Хърватия. Алваро Мората, Фабиан Руис и Дани Карвахал се разписаха за успеха. Ламин Ямал стана най-младият играч, който някога е играл на европейски финали.

Във втория си двубой на турнира, Ла Роха надви Италия с 1:0. Испания доминираше, като стигна до успех с автогол от италианския централен защитник Рикардо Калафиори. Тимът на Луис де ла Фуенте завърши груповата фаза с успех с 1:0 над Албания. Гол на Феран Торес през първото полувреме донесе успеха на иберийците. Това направи Испания едва вторият отбор, спечелил и трите си мача от груповата фаза на Европейско първенство, без да допусне попадение.

Испания вероятно имаше най-лекия жребий на 1/8-финалите на турнира, изправяйки се срещу завършили на трето място в група F – Грузия. Испанците обаче допуснаха ранен гол, но категорично обърнаха мача и спечелиха с 4:1. Родри, Фабиан Руис, Нико Уилямс и Дани Олмо се разписаха в тази среща.

В 1/4-финалите Ла Роха записа запомняща се победа над Германия с 2:1 след продължения. Дани Олмо с втория си гол в турнира даде аванс на своята страна в 51-вата минута. Късно попадение на Флориан Вирц прати мача в продължения. В 119-ата минута резервата Микел Мерино се разписа с глава във вратата на Мануел Нойер и класира Испания напред.

Пътят до финала стана още по-труден за Испания, като Франция я очакваше на полуфиналите. Въпреки че испанците изоставаха с 0:1, те успяха да обърнат своя опонент с голове на Ламин Ямал и Дани Олмо. Така испанският тим си извоюва място на финала и в неделя ще срещне Англия.