Пестелив италиански успех – 2:1 срещу Унгария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барела и Пелегрини осигуриха победата в Чезена, Скуадрата излезе начело в Група 3

Макар и отново с доста промемен състав Италия се поздрави с победа – 2:1 над Унгария в двубой от Лигата на нациите, състоял се в Чезена.

Скуадра адзура се наслаждаваше на солидно игрово предимство и успехът и беше напълно закономерен. Нещо повече, при повече концентрация пред вратата на гостите, съставът на Роберто Манчини можеше да запише и още по-категоричична победа.

Нулевото равенство беше нарушено след половин час игра, халфът на Италия Николо Барела получи удобен пас от Леонардо Спинацола и с чудесен удар прати топката в мрежата.

Домакините дублираха преднината си в самия край на първата част. Този път точен бе Лоренцо Пелегрини, а автор на асистенцията Матео Политано, който демонстрира отлична техника, елиминирайки Адам Шалай.

Това бе второ попадение за Пелегрини в Лигата на нациите през този сезон.

В редките случаи, в които унгарците успяваха да създадат напрежение пред италианската врата, умело се намесваше Джанлуиджи Донарума.

Политано пък можеше да стигне до втори гол в началото на втората част, но ударът му с левия крак срещна напречната греда.

Хората на Марко Роси все пак стигнаха до попадение – появилият се след почивката бранител Атила Фиола центрира от десния фланг, а Джанлука Манчини си вкара автогол.

Това бе първият автогол за Италия от 1998 година насам, когато Паоло Малдини прати топката в своята врата в мач с Парагвай.

В първата си среща в Група 3 Италия завърши наравно – 1:1, у дома срещу Германия, а Унгария надделя над Англия с 1:0.

ИТАЛИЯ – УНГАРИЯ 2:1 (2:0)

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Николо Барела (30), 2:0 Лоренцо Пелегрини (45), 2:1 Джанлука Манчини (61-автогол)

Италия: Донарума, Калабрия, Манчини, Бастони, Спинацола, Пелегрини, Кристанте, Барела, Политано, Ньонто, Распадори

Унгария: Дибуш, Него, Ланг, Орбан, Ат. Шалай, Ж. Наги, Шафер, Собослай, А. Наги, Р. Шалай, Ад. Салай