Нюкасъл набеляза халф на Интер за трансфер през лятото на 2024 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" искат да се подсилят с Николо Барела

Според испанското издание Fichajes, отборът на Нюкасъл Юнайтед ще даде приоритет на трансфера на 26-годишния полузащитник на Интер – Николо Барела, през следващото лято.

В информацията се добавя, че италианският маестро „може да бъде идеалното допълнение“ за триумвирата в средата на терена на “свраките” заедно със Сандро Тонали и Бруно Гимараеш. Но привличането му няма да е лесно. И все пак безспорната му класа го прави приоритетна цел за “джордитата” за лятото на 2024 г.

Нюкасъл Юнайтед вече започна да намира формата си след труден старт на кампанията. Три поредни победи във Висшата лига им помогнаха да се изкачат до осмо място в таблицата, преди да играят с Уест Хям в неделя. Добавете към това триумфа за Купата на Карабао и разбиването на Пари Сен Жермен с 4:1 в Шампионската лига и нещата изглеждат добре.

Треньорът Еди Хау беше похвален за проницателното си набиране на играчи до момента. Но голяма част от трансферния им фокус през лятото първоначално беше посветен на Николо Барела от Интер. Не е тайна, че “свраките” първи опитаха късмета си, за да подпишат с 26-годишния футболист. Но в крайна сметка те бяха неуспешни с оферта от 50 милиона евро, тъй като Интер беше твърдо против продажбата на своята звезда.

Веднага след като сделката изглеждаше малко вероятна, те бързо се насочиха към други цели и взеха Сандро Тонали от Милан. Но той е различен вид полузащитник, като е по-дефанзивен. Нюкасъл ще се върне следващото лято за Барела, чийто договор с Интер е до края на сезон 2025/26.