Барселона взе само точка срещу Гранада, Ямал счупи рекорд на Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците избегнаха поражението в много интригуващ двубой в Югоизточна Испания

Отборите на Гранада и Барселона направиха реми 2:2 в зрелищен мач от 9-ия кръг на Ла Лига. Каталунците изоставаха с два гола в резултата, но с попадения на Ламин Ямал и Сержи Роберто се добраха до точка на стадион “Нуево Лос Карменес”.

22-годишният нападател Брайън Сарагоса бе големият герой за Гранада преди почивката. Той откри резултата още в първите секунди, след като защитата на Барселона не бе концентрирана и го остави да отбележи необезпокояван – 1:0.

В 29-ата минута Сарагоса удвои аванса на домакините. Той бе изведен от Жерар Гумбау и с отличен финт се справи с бранител на каталунците, след което с прецизен удар не остави шансове на Тер Стеген – 2:0.

В добавеното време на първата част Ламин Ямал засече от близо след добра атака на каталунците и намали резултата – 2:1. Това бе исторически момент за младия талант на Барса и за Ла Лига. Ямал стана най-младият голмайстор в цялата история на испанската Ла Лига. Той вкара попадението на 16 години и 87 дни, задминавайки Фабрис Олинга, който бе вкарал на 16 години и 98 дни през 2012-та г.

 

През второто полувреме се играеше на една врата, но каталунският гранд не успяваше да стигне до попадение. Офанзивните футболисти на гостите нямаха ден и се усещаше липсата на Роберт Левандовски.

В 86-ата минута Барселона все пак изравни резултат чрез Сержи Роберто. Опитният футболист засече подаване в наказателното поле и с известна доза шанс прати топката в мрежата за 2:2. Домакините имаха претенции за редовността на попадението, но нарушение при атаката на каталунците срещу Вайехо не бе отсъдено и голът остана.

Две минути по-късно Гранада можеше отново да излезе напред в резулата. Брайън Сарагоса навлезе в пеналта на съперника и с мощен удар нацели страничния стълб.

В 93-ата минута Барса си помисли, че е стигнал до пълен обрат. Жоао Феликс прати топката в мрежата на Гранада, но при центрирането към португалеца Феран Торес бе в положение на засада, която бе маркирана, тъй като бившият футболист на Ман Сити влияе на играта според реферите.

В крайна сметка двубоят завърши наравно, като по този начин Барселона остана на 3-ото място в класирането с 21 пункта – на 3 зад лидера Реал Мадрид.