Племенникът на Красимир Балъков отвори заведение в Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
34-годишният Антоний Балъков имаше приемлив футболен път, но сега заниманията му са съвсем други

Племенникът на родната футболна легенда и на германския Щутгарт Красимир Балъков – Антоний, управлява ресторант от веригата “Celebre” на жп-гарата в германския град Лудвигсбург, пише местен вестник.

В родината Антоний Балъков също е играл професионален футбол, пишат от изданието. В действителност това е така. Синът на Иво Балъков – брат на Красимир, е играл до преди петилетка за Локомотив (Горна Оряховица). Кариерата му е преминала през Етър, Поморие, Локомотив (Дряново) и Литекс (Ловеч), но най-сериозна диря оставя в Горна Оряховица, където в различни нива на футбола е записал над 100 мача и близо 65 гола.

Към момента 34-годишният българин обаче се занимава в съвсем друго поприще. След повторното отваряне през декември, той и съпругата му Стела управляват клона на франчайза на “Celebre” близо до гарата. Всеки, който дойде в бара, трябва да се почувства като на почивка в Италия, надява се Балъков.

“Искаме да донесем духът на Dolce Vita в Лудвигсбург и да създадем специални моменти за нашите гости“, казва Балъков, чието фамилно име хваща окото – особено в комбинация с футбол. Журналистът му го казва, а Антоний се смее. Да, Красимир му е чичо, казва той и се усмихва още по-широко.

Освен в България, Балъков е истинска икона на футбола в  Баден-Вюртемберг и Щутгарт. А от скоро може да има и още една легенда в региона, но в ресторантьорския бизнес.