Среднощен екшън! Полицията е спасила звезда на ПСЖ от обир
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Домът на Юлиан Дракслер е бил набелязан от престъпници

Навременната намеса на парижката полиция е предотвратила опасен инцидент с участието на футболиста на Пари Сен Жермен Юлиан Дракслер късно снощи, твърди местното издание “Le Parisien”. Според информацията седем субекта с качулки и ръкавици са били задържани в близост до дома на немеца, тъй като са се подготвяли да оберат дома му.

Подобни инциденти с известни личности и още повече футболисти започнаха да се превръщат в редовно събитие. Основната причина затова е, че престъпниците знаят точно кога жертвите не са в домовете си, тъй като часа на мачовете им с техните клубове е известен за всички. В случая с Дракслер обаче обирджиите дори не са започнали акцията си когато той е имал ангажимент с ПСЖ, а в момент, в който е било възможно да си бъде у тях. Това е още по-притеснително, тъй като може да доведе до не само материални щети на потърпевшите, но и до психически такива поради огромния стрес, а и до много по-тежки инциденти в случай на неподчинение на извършителите.

Сред футболистите, които до момента са ставали жертви на подобни кражби са Жоао Кансело, Пиере-Емерик Обамеянг, Фабиньо, Джеси Лингард, Пол Погба и още много много други. За щастие на Дракслер в неговия случай полицията се е намесила навреме и е предотвратила сериозни последствия.