Перес: За Кепа имаше големи оферти, но той избра нас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на Реал се похвали с новата покупка

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес представи официално новото попълнение на клуба – вратарят Кепа Арисабалага. Той ще се присъедини към “белия балет” под наем за една година. В договорът с Челси няма опция за откупуване за каквато се спекулираше в началото.

“Кепа получи доста големи оферти, но избра да се присъедини към нас – той искаше само Реал Мадрид”, заяви Перес.

Трансферът на Кепа на “Бернабеу” не бе предвиден предварително. До него обаче се стигна след като титулярния страж на Реал – Тибо Куртоа, получи тежка контузия, която може да го извади от игра за следващите 6 месеца. Въпреки контузията обаче Реал няма намерение да заменя белгиеца в дългосрочен план и клубът вярва, че той бързо ще си върне формата. Точно затова те не пожелаха в договора на Кепа да има откупна клауза каквато от Челси първоначално се надяваха, че ще има.

По всяка вероятност Кепа ще направи своя дебют още в края на тази седмица, когато Реал Мадрид ще се изправи срещу непретенциозния тим на Алмерия. “Кралският клуб” ще гостува в този двубой, който ще се играе на 19 август от 20:30 часа. В него едва ли обаче Кепа ще получи много възможности за изява, тъй като се очаква Реал Мадрид да доминира съперника си и по-голямата част от действията да се случват пред противниковата врата.