Порто не се интересува от защитник на Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алекс Телеш няма да се завръща в Порто

Защитникът на Манчестър Юнайтед Алекс Телеш не е трансферна цел на бившия си клуб Порто, противно на това, което се съобщава в медиите, информира португалският журналист Педро Сепулведа.

Телеш се присъедини към Манчестър Юнайтед през лятото на 2020 г., пристигайки от Порто в сделка на стойност около £15 милиона. 29-годишният играч се наслади на ползотворна дебютна кампания, като показа някои впечатляващи изпълнения, когато беше пуснт да играе. Алекс Телеш обаче не успя да запази същото ниво през миналия сезон във Висшата лига на Англия и претърпя спад във формата. Към днешна дата бразилският национал има 50 мача за Манчестър Юнайтед, като отбеляза един гол и асистира за още осем.

Въпреки че му остават две години от договора му с тима от “Олд Трафорд”, 29-годишният играч може да смени клуба това лято, тъй като Манчестър Юнайтед привлече Тирел Маласия от Фейенорд. Нидерландецът изглежда ще бъде първи избор при новия мениджър Ерик тен Хаг. И с Люк Шоу като резервна опция на Маласия, Телеш вероятно ще бъде продаден от “червените дяволи”.

Заговори се за завръщане на бранителя в Порто, за който той има цели 194 мача с 26 гола и 57 асистенции, като е два пъти шампион на Португалия. Въпреки информацията, в която се твърди, че португалският шампион се интересува от Телеш, журналистът Педро Сепулведа отрече тези твърдения, заявявайки, че Порто не търси нов ляв бек през настоящия трансферен прозорец.