Поставиха Манчестър Юнайтед на първо място в антикласация
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" похарчили най-много за всяка спечелена точка във Висшата лига

Манчестър Юнайтед ще иска да забрави сезон 2021/22 по възможно най-бързия начин. Отборът постави клубен антирекорд за най-малко спечелени точки през кампанията. Сега тимът от “Олд Трафорд” стана ясно, че е на първо място в антикласация, която показва отборите, които са похарчили най-много средства за всяка спечелена точка във Висшата лига, тъй като в клуба бяха извършени сериозни трансфери през миналото лято.

“Червените дяволи” водят класацията с почти 17 млн. паунда за всяка спечелена точка през кампанията. Въпреки привличанеот на Джейдън Санчо, Рафаел Варан и Кристиано Роналдо, Ман Юнайтед спечели само 58 точки от 37 мача в първенството. За сравнение предишното най-слабо постижение като точков актив на тима в лигата бе сезон 2013/14, когато Юнайтед завърши с 64 точки.

Брентфорд демонстрира на Манчестър Юнайтед как се работи правилно – новакът е събрал 46 точки този сезон, като “пчеличките” са похарчили само един милион и половина паунда за точка.

Други клубове от Премиър Лийг, които са в челото на тази антикласация, са: Челси с 13,7 млн. за точка, Евертън с 12,5 милиона, Уотфорд с 9,7 милиона, следвани от Арсенал с 8,9 и Ливърпул с 8,2 милиона. Отборите на Челси, Евертън и Уотфорд се очакваше да се представят доста по-добре, докато Ливърпул все пак е в битката за титлата.