Потвърдено – Игуаин напуска Ювентус, Дибала остава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аржентинският таран на италианския шампион Ювентус Гонсало Игуаин слага край на четиригодишния си престой в клуба.

Новината за раздялата с 32-годишния нападател беше потвърдена от наставника на Бианконерите Андреа Пирло по време на днешната пресконференция.

“Решихме, че пътищата ни се разделят“, обяви Пирло, който замени на треньорския мостик Маурицио Сари след отпадането от Шампионската лига.

“Говорих с Игуаин. Той е футболист, когото много уважавам. Изигра важна роля в отбора, страхотен играч е, но неговият период в клуба приключи. Говорихме подробно и заедно стигнахме до това решение.”

Игуаин акостира в Торино през 2016 година с шумен трансфер от Наполи. С Юве Гонсало спечели три пъти титлата Серия А и два пъти Купата на Италия. Изигра 149 мача, в които реализира 66 гола и направи 16 асистенции.

По време на четиригодишния престой Гонсало игра под наем в Милан, а след това и в Челси.

Пирло обаче разсея нароилите се спекулации в италианските медии относно бъдещето на Пауло Дибала, заявявайки че не възнамерява да се разделя с офанзивния играч.

„Дибала е много важен футболист за нас, той ще играе важна роля в нашия проект“, заяви Пирло. “Пауло никога не е бил проблем и не сме искали да го продаваме.”

Наставникът на Юве отказа да вземе категорична позиция за травмирания германски национал Сами Кедира.

“Ще видим какво ще се случи с Кедира, който все още е контузен,” лаконичен бе Пирло.