Преговорите за Манчестър Юнайтед започват в четвъртък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кандидат-купувачите на "червените дяволи" ще посетят "Олд Трафорд" в следващите дни

Преговорите с кандидат-купувачите на Манчестър Юнайтед заповат в четвъртък. По този начин ще бъде поставено началото на втората фаза от процеса по евентуална смяна на собствеността на англлийския гранд.

В сряда стана ясно, че инвестиционната банка „Рейн“ е уведомила официално кандидатите, че започва следващият етап, в който вече ще има директни разговори между представители на настоящите собственици с хора от обкръжението на потенциалните купувачи.

Медиите в Англия не разкриват кой е първият инвеститор, който ще посети утре „Олд Трафорд“ за разговори в четвъртък, но става ясно, че хора близки до шейх Джасим бин Хамад Ал Тани ще бъдат в Манчестър през следващата седмица. Хората от екипа на сър Джим Ратклиф, който е другият най-сериозен кандидат да вземе Ман Юнайтед, също скоро ще пристигнат за разговори на място.

Почти сигурно на тези срещи няма да присъстват нито шейх Ал Тани, нито сър Рактлиф, нито братята Глейзър – собствениците на Юнайтед. Разговорите най-вероятно ще бъде водени от финансови експерти от екипите заинтересованите страни.

След като приключи тази фаза, предстои период, в който избраният кандидат ще получи пълен достъп до документите и счетоводството на клуба, след което трябва да направи и финалната си оферта.