Президентът на Наполи продава Бари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Де Лаурентис принуден на този ход заради новите правила на италианската федерация

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис съобщи за намерението си да продаде Бари, притиснат от новите правила, въведени от италианската футболна федерация.

Нововъведенията забраняват на собственици на клубове да притежават два отбора, подвизаващи се в една и съща професионална дивизия.

Правилото беше въведено миналата година, след като Салернитана влезе в Серия А. Тогава президентът на Лацио Клаудио Лотито бе принуден да намери нов собственик на клуба.

От 2024 година на собствениците ще бъде забранено да управляват два клуба, което поставя Де Лаурентис пред неизбежен избор.

„Бари има интересни фенове и синът ми Луиджи проявява интерес към тях,” заяви Де Лаурентис. “Има регламент, който футболната асоциация направи, с който аз абсолютно не съм съгласен, УЕФА позволява на баща и син да имат два клуба, участващи в европейските турнири.

“Ако това авторитарно решение на Гравина (б. а. – боса на италианската федерация) продължи да съществува, защото той го е направил по свой начин и не спечелим различните обжалвания, Бари ще бъде продаден. Ще направим всичко възможно, за да го върнем в Серия А, където заслужава да бъде, защото има 1,2 милиона фенове.”