ПСЖ вади 150 милиона евро за Флориан Виртц от Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани са готови да се състезават с Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Реал Мадрид за подписа на немския национал

Aтакуващият полузащитник на Байер Леверкузен Флориан Виртц, е в центъра на сериозен интерес от няколко топ клуба в Европа. Според информацията на журналиста Флориан Плетенберг, Манчестър Сити има амбициите да привлече германския национал и планира да се състезава с Байерн Мюнхен за подписа му през лятото на 2025 г.

Въпреки че Байерн е готов да инвестира значително в трансфера на Виртц, предимството на Манчестър Сити може да бъде, че Байер Леверкузен предпочита да го продаде на клуб извън Бундеслигата, а не на пряк конкурент.

Освен това, според “Fichajes”, Пари Сен Жермен също е в надпреварата за Виртц, като френският клуб е готов да предложи до 150 милиона евро за младата звезда – сума, която едва ли Сити ще извади следващото лято, макар да се опитват да намерят заместник на Кевин Де Бройне, който е към края на престоя си на “Етихад”.

Байер Леверкузен е наясно с възможността за трансфер на своята звезда, но клубът държи на висока оценка за Виртц. Те искат да направят трансфера му най-големия в историята на клуба, надминавайки сделката за Кай Хаверц в Челси срещу 80 милиона евро през 2020 г.

Докато Реал Мадрид също е свързван с евентуален интерес към Виртц, според Плетенберг Манчестър Сити изглежда най-настойчив в опитите си да осигури подписа на германеца. Мадридчани ще действат по тази писта единствено ако Байер Леверкузен намали исканата си цена под 100 милиона евро.