Реал Мадрид доближи Атлетико след чиста победа над Осасуна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кралския клуб" спечели с 2:0 домакинството и е на две точки от лидера

Реал Мадрид остава в битката за титлата след успех с 2:0 като домакин на Осасуна в 34-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за „кралския клуб“ паднаха в края на срещата – в 76-ата Милитао се разписа с глава, а четири по-късно Каземиро вкара куриозен гол след асистенция на Бензема.

Четири кръга преди края Реал Мадрид е втори със 74 точки, на две от водача Атлетико Мадрид. Барселона е със 71, но има гостуване на Валенсия утре от 22:00 часа.

Днешният двубой на „Алфредо ди Стефано“ започна с домакински натиск, а в 3-ата Еден Азар направи добър индивидуален рейд, който обаче завърши с неточен изстрел.

Каземиро опита изненадващ далечен удар в 14-ата, но точността му убягна, а малко по-късно Марко Асенсио също би в аут.

Едер Милитао върна към Куртоа в 20-ата, но пасът му за малко не се превърна в автогол, все пак белгийският вратар успя да спре кълбото да влезе в мрежата.

Азар нанесе удар от близка дистанция от въздуха в 26-ата, но Серхио Ерера се намеси блестящо и спаси. Секунди след това вратарят на Осасуна впечатли и с отразяване на опасен удар с глава на Милитао.

Нов удар на Милитао с глава в 29-ата бе спасен от Ерера, който закова топката на голлинията.

В заключителните секунди на първото полувреме Чими Авила се разписа с глава във вратата на Реал, но попадението бе отменено заради засада.

Йон Монкайова тества след почивката Куртоа, но белгиецът изби, а домакините отговориха със зрелищен, но неточен удар на Милитао.

Резервата Родриго пробва добър дигаонален изстрел в 67-ата, като малко не му достигна да открие резултата. Това стори девет по-късно Милитао, отбелязвайки красив гол с глава след центриране на Иско от корнер.

Бензема направи добър пробив в 80-ата и комбинира с Каземиро, който опита да овладее топката, но вместо това направи изненадващ удар и преодоля вратаря с голяма доза късмет.

Силен удар на Бензема в 84-ата можеше да затрудни Ерера, но изстрелът на французина бе право във вратаря.

Още по-сериозен пропуск направи Иско в 87-ата, когато от чиста позиция не намери очертанието на вратата.