google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата гранда ще продължат да следят Габри Вейга

Реал Мадрид и Манчестър Сити все още се интересуват от привличането на 21-годишния испански полузащитник Габри Вейга, въпреки шокиращия му трансфер в Ал-Ахли. Двата клуба също обмисляха да се подсилят с футболиста през летния трансферен прозорец, като той бе и цел на Наполи, но избра изненадващ трансфер в Близкия изток.

Габри Вейга е един от най-големите млади испански полузащитници и остави своя отпечатък за Селта Виго миналия сезон. Възпитаник на младежката дивизия на галисийския клуб, той направи невероятен сезон 2022/23. Играчът държеше света в краката си миналото лято, като няколко клуба от висок ранг го преследваха.

Наполи се приближаваше към осигуряването на услугите на Вейга, преди сделката да се провали. Тогава дойде шокиращата новина, че младежът е дал съгласие да се присъедини към Ал-Ахли, като си навлече гнева на легендата на Реал Мадрид Тони Кроос.

Испанецът се появи два пъти досега за Ал-Ахли и вероятно ще бъде важен играч за тима от Саудитска Арабия. Но решението да се премести в Саудитска Арабия изненада мнозина. Информацията на Fichajes обаче твърди, че Реал Мадрид и Манчестър Сити все още имат желание да вземат играча в бъдеще. Последните двама победители в Шампионската лига бяха два от клубовете, желаещи да си осигурят услугите на Вейга през миналото лято. Не е ясно каква сума ще поиска Ал-Ахли, за да се раздели с 21-годишния халф през следващата година.