google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" си е харесал 18=годишния защитник Джош Ачемпонг от Челси

Реал Мадрид обмисля шокиращ януарски трансфер на младия играч на Челси – Джош Ачемпонг, тъй като “лос бланкос” търсят нов десен бек.

Ачеампонг е продукт на академията на Челси и е високо ценен в клуба, като 18-годишният футболист дебютира в първия отбор под ръководството на Маурисио Почетино миналия сезон. Тийнейджърът опита от професионалния футбол и този сезон, като Енцо Мареска му даде минути при победата с 5:0 срещу Бароу в Карабао Къп. Младият талант беше част от отбора за предсезонното турне в Америка.

Ачеампонг обаче е изправен пред трудна задача да пробие в първия отбор в предпочитаната от него роля на десен бек, като се има предвид, че Челси има двама от най-добрите в лицето на Мало Густо и Рийс Джеймс, който наскоро се върна към тренировките на първия отбор. Младежът заяви в скорошно интервю за клуба, че винаги ще бъде готов да играе, защото никога не се знае кога ще се появят възможности.

Ачеампонг определено има правилното отношение и работна етика, за да успее в Челси, но като се има предвид конкуренцията в тима, най-добрата стъпка за него вероятно е да отиде под наем. Медията The Independent съобщава, че испанският гранд Реал Мадрид се надява да привлече тийнейджъра през януари, тъй като търсят нов десен бек след контузията на Дани Карвахал, като Трент Александър-Арнолд също е опция. Реал Мадрид гледа на Ачеампонг както като краткосрочна опция за десен бек, така и като бъдеща звезда в тяхната защита.