Реал Мадрид позволи на Борусия да мечтае и след това ги прегази
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В повторение от миналогодишния финал на Шампионската лига "белия балет" победи с 5:2 на "Бернабеу"

Реал Мадрид победи с 5:2 Борусия Дортмунд в повторение на финала от миналата година в Шампионската лига. Този път немският тим поведе с 2:0, но “белия балет” се активизира и показа кой е кралят на Европа с пет безответни гола.

Борусия откри резултата в 30-ата минута чрез Дониел Мален, който завърши прекрасно изработена атака с Юлиан Бранд и Серу Гираси, оставяйки Тибо Куртоа без шанс. Четири минути по-късно Мален отново участва активно, като надви Ферлан Менди и асистира на Джейми Гитънс, който удвои преднината на Борусия.

Реал Мадрид обаче не се предаде и намали пасива си в 60-ата минута, когато Антонио Рюдигер засече центриране на Килиан Мбапе с глава. Само две минути по-късно, след намеса на ВАР, гол на Винисиус Жуниор беше зачетен, след като първоначално бе отменен заради засада на Мбапе.

Мадрид направи пълен обрат в 83-ата минута, когато Лукас Васкес се възползва от грешка на Юлиан Бранд и вкара от малък ъгъл. Малко след това, в 86-ата минута, Винисиус Жуниор реализира втория си гол, след като пробяга близо 60 метра с топката и преодоля защитата на Борусия с точен удар в долния ляв ъгъл.

Винисиус оформи своя хеттрик в добавеното време на мача, след като получи пас от Дани Себайос и с поредица от финтове преодоля защитниците на Борусия, за да фиксира крайния резултат 5:2 в полза на Реал Мадрид.