Рей Парлър коментира евентуален трансфер на Деле Али в Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият футболист на Арсенал Рей Парлър се съмнява, че Тотнъм може да продаде Деле Али на Арсенал, но чувства, че английският национал може да блесне на стадион “Емиратс”.

Деле Али би имал голям принос за Арсенал и може да бъде привлечен за 50 милиона британски лири, казва Рей Парлър, а английският национал може да преоткрие своята искра, като премине в най-големия враг на Тотнъм. Жозе Моуриньо не дава шансове на 24-годишния футболист, като има “твърде много играчи” с подобен стил и позиция на разположение на португалеца, твърди той. Разговорите за трансфер на футболиста започнаха, като Деле Али е свързван с отборите на Реал Мадрид или Пари Сен Жермен.

Трансферният прозорец е отворен до 5 октомври, като Парлър предлага Микел Артета да се присъедини към наддаването за Деле Али. Той признава, че едва ли Тотнъм ще влезе в преговори с пряк съперник, но Арсенал може да задава въпроси на фона на непрекъснатите си усилия да вкарат в своите редици още един топ играч.

Бившето крило на артилеристите Парлър сподели за talkSPORT:

“Той ще е по-добър трансфер от Жоржиньо, ако съм честен (твърди се, че Арсенал има интерес към полузащитника на Челси). Винаги съм казвал, че им липсват голове от полузащитата. Не мисля, че “шпорите” биха продали Деле Али на Арсенал, тъй като ще има шум от феновете на Тотнъм, ако това се случи”, сподели Рей Парлър.

“Със сигурност Деле Али ще се справи добре на “Емиратс”. Опитвам се да си помисля какво би струвал на Арсенал. Бих казал, че 50 милиона паунда трябва да бъдат достатъчни. Мисля, че на Арсенал им липсват голове от централните полузащитни зони, така че той би могъл да помогне. Той вкарва голове, вероятно ще донесе 10 попадения от полузащитата, ако играе редовно. Дали би могъл да получи повече под ръководството на Артета, не знам”, коментира Парлър.

“Това, което той е направил с останалите играчи, е невероятно. Сигурен съм, че Деле Али при Артета ще блесне на “Емиратс”. Не казвам, че Жозе Моуриньо не може да извлече повече от Деле Али, може би все още ще се опита да го направи”, добави бившият играч на “топчиите”.

„Феновете на Арсенал биха били доста щастливи, защото ще бъде изваден качествен играч от конкурентите им. Ако Деле Али започне да играе седмица след седмица, ще започне да прави представяния, които видяхме, когато се присъедини към „шпорите“, а тогава съм сигурен, че феновете ще бъдат доволни”, добави Рей Парлър.