Роберто Мартинес засипа Роналдо с похвали преди старта на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиано Роналдо заби 2 гола срещу Република Ирландия в последната контрола на португалците преди евро финалите в Германия

Една от големите звезди на световния футбол – Кристиано Роналдо, приключи подготовката си с тима на Португалия за Евро 2024 с два зашеметяващи гола през второто полувреме срещу Република Ирландия при успеха с 3:0 във вторник вечер в Авейро.

Това бе перфектното представяне за тима на Роберто Мартинес преди откриването на Евро 2024 срещу Чехия на 18 юни. 39-годишният капитан Рналдо, който играе своя 207-и мач за страната си, се отчете с два красиво отбелязани гола с левия крак през второто полувреме – 129-ия и 130-ия в международната му кариера.

Селекционерът на Португалия – Роберто Мартинес, похвали капитана на тима, който игра през всичките 90 минути.

„Неговата ангажираност като капитан е невероятна. Днес видяхме два гола от световна класа, но наистина се наслаждавах на работата му. Той вече беше отбелязал два гола, но първата му възможност беше да асистира на съотборник. Това показва солидарност и приятелство, а те са важни ценности в съблекалнята, когато отиваш на Европейско първенство”, каза Мартинес.

На Евро 2024 Португалия е в група с Чехия, Турция и Грузия. Европейският шампион от 2016 г. е фаворит за спечелването на групата.