Рома с първи успех срещу Ювентус в Торино от 10 години насам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус загуби с 1:3 у дома от Рома в двубой от последния кръг на италианската Серия “А”. Шампионите откриха резултата още в 5-ата минута чрез Игуаин, но “вълците” направиха пълен обрат в срещата с две попадения на Диего Пероти и едно на Никола Калинич.

Въпреки поражението, Ювентус получи титлата на Серия “А” след края на срещата. Иначе това бе първи успех за Рома в Торино срещу този съперник от 23 януари 2010 година насам.

Маурицио Сари даде почивка на голяма част от титулярите, сред които Кристиано Роналдо и Пауло Дибала. Нападението на тима бе водено от Гонсало Игуаин, Федерико Бернардески и Лука Занимакия. В халфовата линия стартираха Симоне Мураторе, Блес Матюиди и Адриен Рабио, докато в защита започнаха Даниеле Ругани, Леонардо Бонучи, Данило и Джанлука Фработа. На вратата за “бианконерите” бе Войчех Шчесни.

Ювентус поведе в мача при първата си възможност за попадение в 5ата минута. Бернардески центрира от корнер към Рабио на първата греда, той продължи към Игуаин, който от близка дистанция прати топката в мрежата за 1:0.

В 23-ата минута равенството на “Алианц Стейдиъм” бе възстановено. Никола Калинич се разписа след центриране от корнер на Пероти, като нападателят надскочи във въздуха Ругани и не остави шансове на Шчесни за 1:1.

В 36-ата минута на двубоя гостите можеха да направят пълен обрат, но попадение на Рикардо Калафиори бе отменено, тъй като топката излезе от игралното поле при центрирането от корнер. Малко преди края на първата част гостите вкраха втори гол. Калафиори отново свърши чудесна работа, като спечели дузпа за своя тим, която бе реализирана от Диего Пероти – 1:2. Така столичният тим се прибра на почивка с гол преднина.

Девет минути след началото на втората част отборът на Рома вкара трети гол и предреши крайния изход на срещата. Дзаниоло пое в средата на терена и предостави отличен пас към Пероти, който от чиста позиция не пропусна да се разпише за 1:3.

В 67-ата минута Рома имаше възможност да вкара четвърти гол, след като направи вършила с мощен удар на Пероти, който бе отразен от Войчех Шчесни. 78-ата минута Гонсало Игуаин отправи опасен шут, който обаче не намери очертанията на вратата.