Роналдиньо ще стартира Световна лига по уличен футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Организаторите на проекта обявиха вече, че "Роналдиньо Световна улична лига" ще стартира в края на 2023-а година

Роналдиньо ще стартира Световна лига по уличен футбол като така ще даде възможност на талантливи млади момчета да покажат качествата си с топка в крака и да минат по същия път, който бе извървян от бившата звезда на Барселона, съобщават от агенция “АП”.

“Роналдиньо Световна улична лига” ще стартира в края на 2023-а година, обявиха организаторите на проекта. Първоначално въпросната Лига ще предлага като сцена социалните медии, където играчи на уличен футбол от всички възрасти могат да качват най-добрите си умения и финтове в опит да се присъединят към един от отборите на състезанието. За момента няма подробности относно вероятното местоположение на събитията или точния начален час. Двукратният световен шампион Роналдиньо разказа още, че се е свързал с бившия футболист и в момента агент Роберто де Азис Морейра и със Софи Уотс – основател на Лигата на Легендите на Майк Тайсън, за да му помогнат в стартиране на начинанието с Лигата по уличен футбол.

“Аз и Роналдиньо сме израснали в бедна общност в Бразилия. Ние познаваме от най-първа ръка силата на уличния футбол и знаем каква сила имаше върху младите хора по наше време. Затова решихме двамата да се посветим изцяло върху откриването и промотирането на млади играчи от целия свят чрез проекта, наречем Роналдиньо Световна улична лига”, коментира от своя страна Роберто де Азис Морейра.