Роналдо, Роналдо и пак Роналдо – CR7 изригна с 3 залпа в Каляри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юве се доближи само на точка от втория Милан

Броени дни след болезненото отпадане от Шампионската лига диамантът в селекцията на италианския първенец Ювентус – Кристиано Роналдо, напомни за най-добрите си дни, вдъхновявайки Бианконерите за комфортна победа с 3:1 при гостуването на Каляри.

Португалската супер звезда реализира хеттрик в рамките на 22 минути през първото полувреме, за да позволи на гранда от Торино да се “залепи” за втория в класирането Милан.

Интер оглавява уверено класирането в Серия А с 65 точки, следван от Росонерите, които по-късно тази вечер приемат Наполи, с 56. Юве е трети с 55.

Роналдо постави началото на головия си рецитал след 10 минути игра, опъвайки мрежата на вратата, пазена от Алесио Краньо с изящен удар с глава след центриране от ъглов удар на Хуан Куадрадо.

Четвърт час по-късно Алваро Мората комбинира с Роналдо, който бе фаулиран от Краньо в наказателното поле, а това бе достатъчно за рефера Джанпаоло Калварезе да посочи бялата точка. CR7 бе точен от 11-ия метър – 0:2.

В 32-ата минута пък Юве се сдоби с триголов аванс, след като Кристиано порази целта с великолепен удар с левия крак, като този път асистенцията беше дело на Федерико Киеза.

Силите на домакините от Сардиния пък стигнаха само за утешителното попадение на аржентинеца Джовани Симеоне 16 минути след подновяването на играта.

В часове преди мача спортният директор на Юве Фабио Паратичи заяви Роналдо е бъдещето на отбора.

“Кристиано ще бъде бъдещето на Ювентус, абсолютно! Убеден съм в това!, заяви 48-годишният италианец пред Sky Sports. “Привилегия е да имаш Кристиано. Наслаждаваме му се и сме много щастливи да имаме такъв шампион с нас.”