Шампион с Италия от Евро 2020 с коментар за победния гол на Уоткинс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Киелини посочи грешка на Де Фрай при попадението на Англия за 2:1 срещу Нидерландия

Носителят на златен медал от Евро 2020 – Джорджо Киелини, направи коментар за победния гол на Англия във вратата на Нидерландия. Попадението бе дело на резервата Оли Уоткинс и зарадва цяла Англия. Джорджо Киелини видя грешка при действието на нидерландския бранител Стефан де Фрай при гола, класирал “Трите лъва” на втори пореден финал на европейския шампионат. Както е известно, именно Италия с Киелини в редиците си спря Англия от мечтата да спечели трофея преди 3 години.

“Дребните детайли са от значение и правят разликата – заяви Киелини за “Скай Спорт Италия”. Уоткинс се движеше към корнера и съответно не представляваше опасност. В такава ситуация всеки бранител не трябва да прави само едно нещо – опит да отнеме топката. Трябва да покриеш с тяло пространството към близката греда, за да може после вратарят евентуално да направи намеса с лекота. Но няма нужда да се стремиш да играеш с топката, тъй като ако тя мине между краката ти…”

“Това попадение можеше да бъде избегнато. Съжалявам за Стефан, тъй като той е много добър бранител и се справи много добре по време на турнира. Но често разликата между това да спечелиш или загубиш е в детайлите”, добави 39-годишният Киелини, който носи капитанската лента на Италия на предходното Европейско първенство.