Шефовете в Манчестър Юнайтед прекратиха договора на Алекс Фъргюсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендарният мениджър на клуба беше в ролята на глобален посланик на клуба

Новите собственици на Манчестър Юнайтед, компанията INEOS, продължават да предприемат мерки за намаляване на разходите, като една от последните стъпки е прекратяване на дългогодишното споразумение със сър Алекс Фъргюсън. Най-успешният мениджър в историята на клуба, който след пенсионирането си през 2013 г. стана глобален посланик и директор, вече няма да получава заплата за тази роля.

Фъргюсън, който ръководи Манчестър Юнайтед в продължение на 26 години и спечели 38 трофея, получаваше годишна заплата от 2,16 милиона паунда (около 2,82 милиона долара) като част от посланическото си споразумение, което той подписа на 17 октомври 2013 г. и продължаваше да изпълнява функцията си повече от десетилетие.

INEOS разглежда внимателно разходите на клуба откакто влезе в управата на Юнайтед, включително и тези свързани с Фъргюсън, като част от усилията си да оптимизира разходите.

Въпреки че вече няма да има договор с клуба, шотландският специалист ще остане неизпълнителен директор на “червените дяволи” и ще присъства на мачовете.