Шок в центъра на София! Септември победи ЦСКА на “Васил Левски”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Николай Митов постигна шокираща победа над сочения за голям фаворит ЦСКА

Септември София поднесе изненадата на сезона в Първа лига, след като победи ЦСКА с 1:0 като гост на Националния стадион “Васил Левски” в двубой от 11-ия кръг на първенството. Единственото попадение в мача вкара Бетран Фурие през първото полувреме.

“Армейците” бяха тотален фаворит на букмейкърите за победата, но се провалиха жестоко. Така Александър Томаш допусна втора загуба като наставник на ЦСКА. Поражението сложи край на серията от 3 мача без поражение на “армейците”.

ЦСКА започна по-активно двубоя и владееше топката. Нямаше го обаче очаквания силен домакински натиск. Постепенно възпитаниците на Николай Митов изравниха играта и започнаха да поглеждат към вратата на “червените”.

Септември поведе в резултата в 38-ата минута. Топката попадна в Бертран Фурие в наказателното поле и футболистът на гостите наказа “армейците” за 0:1.

В края на първото полувреме домакините имаха претенции за дузпа след фаул срещу Кареасо. Главният рефер Стоян Арсов разгледа ситуацията на ВАР и не отсъди фаул в полза на домакините, тъй като прецени, че бразилецът е симулирал.

В началото на второто полувреме имаше по една ситуацията пред двете врати. Митко Митков отправи удар към вратата на домакините, а Ето’о опита да изравни резултата, но без успех.

В 60-ата минута Асен Чандъров нацели гредата с удар с глава. Малко след това Исека от тима на ЦСКА стреля покрай вратата. “Армейците” натиснаха съперника, но не успяваха да създадат чисти положения.

В 87-ата минута Митко Митков получи втори жълт картон за нарушение срещу Вион и остави Септември с 10 души. Джейсън Локило центрира опасно от отсъдения фаул за ЦСКА, но топката не попадна във вратата на гостите.

В добавеното време ЦСКА хвърли всички сили в атака, но стигна предимно до хаотични центрирания, а отбраната на Септември София бе стабилна и не допусна попадение.

С тази победа Септември събра 10 точки в актива си и се изкачи на 13-ото място, а ЦСКА има същия актив и е 12-ти в класирането.