google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонският клуб има желание да подпише с Исак Хиен

25-годишният шведски национал Исак Хиен е в полезрението на Арсенал. Бранителят на Аталанта има светло бъдеще пред себе си, а “артилеристите” обмислят да инвестират в него и да привлекат още един защитник от Серия А, след като през лятото взеха Рикардо Калафиори от Болоня.

Треньорът на “топчиите” Микел Артета иска в отбора да има конкуренция. Той желае да създаде атмосфера, в която титулярното място не е гаранция за нито един играч. Това също кара клуба да привлича талантливи играчи и Исак Хиен от Аталанта е следващата цел.

Шведският централен бранител може да играе добре и от двете страни на централната защита и може би е в интерес на Артета да вземе в състава футболист, който да осигури конкуренция както на Уилям Салиба, така и на Габриел Магалаес. Потенциалното му пристигане също така проправя пътя на полския бранител Якуб Кивиор за трансфер в Ювентус.

Исак Хаен е много талантлив защитник, който е физически добре сложен и агресивен в играта си, когато е необходимо. Неговите умения за игра с топката може да са най-важният аспект за интереса на “топчиите” към него. Според информациите, Арсенал е готов да направи оферта от 50 милиона евро за футболиста през 2025 г.